Supply Chain Management, liever uitbesteden?

17/10/2022

Alles onder controle!

Goed, compleet en tijdig, zo wil je het graag hebben.  En dat gaat niet bepaald vanzelf. Vaak kun je een deel zelf, maar wat als de aantallen toenemen of de complexiteit toeneemt?

Waar te beginnen?

In de hele supply chain zijn veel partijen betrokken en het is de sport om die processen en partners in het traject zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.  Het is dus veel meer dan logistiek alleen!  Waar liggen de grootste risico’s en hoe kan ik die het slimste afdekken?

Afspraken met toeleveranciers

Ben je slechts één van de vele afnemers, of kun je juist door een partnership zorgen voor preferentie? Door je leverancier deel uit te laten maken van je proces, informatie voortijdig te delen en de financiële stromen goed te laten lopen, ontstaat een veel sterkere samenwerking. Als je dan toch een keer meer of minder nodig hebt, is daar veel beter op in te spelen.

Verlegging van taken waar het kan.

Kunnen bijvoorbeeld controlewerkzaamheden al door de leverancier gedaan worden, zodat je zelf alleen nog maar spot-checks hoeft te doen, ipv volledige controles.  Kun je samen transport en/of opslagmiddelen gebruiken die de producten beter beschermen, extra handelingen voorkomen en hergebruikt kunnen worden?

Zo zijn er in het hele proces optimalisatiemogelijkheden om tijd en geld te bespraken

TEKLAB Production is al lang in deze tak van sport actief en helpt maak-bedrijven om nog beter aan de vraag te voldoen.  Montage en assemblage intern en uitbesteding in een sterk netwerk van toeleveranciers.

Meer weten?

Plan een afspraak in met Thijs (sales-engineer) https://teklabproduction.nl/contact-informatie/  of bel hem direct.