Precisie assemblage voor een plakkend resultaat

13/03/2023

Unieke bestikkeringsmachine; proto en assemblage

Een collega product design bedrijf kwam bij ons met de vraag om een lopend project van een klant af te ronden. Bij het project is zowel prototyping als kleine serie assemblage aan de orde, en daar kan TEKLAB Production met de grote eigen werkplaats en assemblage goed in voorzien.

Optimalisaties

TEKLAB Product Design en TEKLAB Production werken binnen ons ISO-9001 systeem. Vandaar dat wij met het bestaande prototype en tekeningen-pakket aan de slag gingen, om het project binnen onze normen in te vullen. Hiervoor werden een aantal optimalisaties doorgevoerd en het tekeningen pakket aangepast om daarna de diverse onderdelen te laten maken en in te kopen. Mooi voorbeeld van onze uitbestedingscapaciteiten en leveranciers-netwerk.

Met het productie-prototype hebben we nog een aantal testen doorlopen en nog een paar belangrijke aanpassingen gedaan. De spanning op de toevoer van materiaal en het nauwkeurig positioneren en aanvoeren van de drager komen heel precies. Het productie prototype is ook gebruikt om de assemblage handleiding te maken.

Kleinserie assemblage

Na inkoop, productie en controle is een eerste serie geassembleerd, getest en uitgeleverd.  Op naar de volgende serie!

Specialisatie

TEKLAB Production BV is gespecialiseerd in complexere meervoudige producten, vaak als combinatie van een behuizing en elektronica, in series van 10-tallen tot ca. 1.000 stuks.