Op weg met de BagRack bagagedrager

20/01/2014

DSC_2208 klein5 jaar geleden wilde Patrick van der Aart met twee vrienden door het ruige Schotland toeren. Op mountainbikes. Er was 1 probleem: hoe neem je bagage mee op zo’n mountainbike? Want ook al reis je van Bed and Breakfast naar Bed and Breakfast, je hebt hoe dan ook kleding, regenkleding en wat andere spullen nodig op vakantie.

Er zijn wel bagagedragers voor mountainbikes op de markt, maar die zijn niet geschikt om de ruige paden in Schotland mee te bedwingen.

Waarom niet?

  • De drager met de tas zit te ver van het lichaamszwaartepunt. Waardoor je het gewicht van de tas voelt tijdens het fietsen.
  • Vanwege het model is het onmogelijk om met je gewicht achter je zadel te hangen gedurende bijvoorbeeld afdalingen.
  • De drager klemt niet goed om de zadelpen, waardoor deze verdraait.
  • En vind je wel een bruikbaar model, dan is de bagagetas vaak niet waterdicht.

Veel leuke producten dus, maar geen bruikbare. In ieder geval niet voor een tocht als deze. Hier moest een oplossing voor komen. De 3 vrienden gingen aan de slag. Zo wisten ze in ieder geval zeker dat de toer door Schotland, mét bagage, zou slagen.

De BagRack

DSC_2147 klein

Na een aantal maanden productontwikkeling en meerdere prototypes was het eindproduct daar. De BagRack. Maar wat is een BagRack precies?

De BagRack is een bagagedrager voor de mountainbike, die zo is vormgegeven dat alle bovenstaande problemen zijn verholpen. De drie grootste vooruitgangen die geboekt zijn tijdens de ontwikkeling zijn de volgende:

  • Door de platen onder een dubbele hoek te zetten creëer je een stijve constructie.
  • Hij is lichter gemaakt en meer vormgegeven.
  • De drager is voorzien van praktische bandjes met snelsluiting.

En Patrick? Die beleeft nog elke dag plezier aan de BagRack. Niet alleen in Schotland, maar ook in Nederland, tijdens het woon-werkverkeer. Er wordt zelfs regelmatig gecrost door de bossen, waarbij de BagRack perfect zijn werk doet.

Interesse of wil je meer weten over de BagRack?
Laat het ons weten? bel ons op 023 529 60 21 of stuur een e-mail.