Het belang van de assemblage manual

7/12/2022

wat staat erin? ISO-9001 borging?

Belangrijk document

In de assemblage manual komt eigenlijk je hele project samen. Alle proces-stappen komen aan de orde o.a.: voorbereiding, materiaal, controles, logistiek, maar ook het benodigde materiaal. Het combineert de kennis en ervaring van jou als opdrachtgever met de onze. Zo wordt niets aan het toeval overgelaten.

Samenstellen van de manual

Hiermee kan in een vroeg stadium worden begonnen. Alles gaat uiteraard digitaal, dus het aanpassen in een latere fase kan vrij eenvoudig. Zolang met versienummers wordt gewerkt, gaat het goed.  Elk product heeft wel zijn eigen specifieke kenmerken waar extra op gelet moet worden. Bij het assembleren van een kleine proefserie komen er meestal nog wat laatste zaken aan het licht, waarmee de concept manual kan worden geperfectioneerd.

Wat kom je o.a. tegen:
–              Wie levert wat aan, hoe verpakt, met welk transport en wanneer
–              Wie is verantwoordelijk voor de ingangscontrole
–              Wie regelt de tussen -en eindopslag / magazijnen en met welk materiaal
–              Welke meetgereedschappen zijn nodig en wie levert die aan en onderhoud ze
–              Welke assemblage gereedschappen zijn nodig, wie ontwikkelt, maakt of levert die
–              Wat zijn de specifiek knelpunten en moeilijkheden van de assemblage en hoe worden die het best beschreven. Het gebruik van tekeningen en liefst ook foto’s met aanwijzingen erop werkt heel goed.
–              Welke tussen -en eindcontroles worden er gedaan en door wie en waarmee.

Assemblage gereedschappen, controle tools, opstellingen en mallen
TEKLAB heeft al veel beschikbaar, maar vaak zijn toch nog product specifieke zaken nodig. De engineers van TEKLAB Productontwikkeling kunnen daarbij assisteren. TEKLAB beschikt over een praktische werkplaats met diverse machines om snel in te spelen op ideeën om het assemblage -en controle proces nog sneller en beter te laten verlopen.

Complexiteit

Voor klanten assembleren we vooral wat complexere meervoudige samenstellingen, waarbij het vaak gaat om (nabewerkte) behuizingen met elektronica, bekabeling en montagesystemen. Kleine series van enkele stuks tot ca. 1000 stuks.

Meer weten?

blank

Plan een afspraak in met Thijs (sales-engineer) of bel hem direct